Serres – Geschiedenis en begin

Geschiedenis en begin

Tegen de tijd dat glasplaten werden vervaardigd, waren de aristocraten en kooplieden van Europa zeer rijk geworden door de groeiende handel met Afrika, India, het Verre Oosten en West-Indië. Zij wensten tuinen aan te leggen en hun huizen te bevolken met prachtige tuinen, die een weerspiegeling vormden van de omgeving waar voedsel en bloemen het meest werden gewaardeerd. De vervaardiging van bladglas van uitstekende kwaliteit was een streven van de koopman en de “gentleman of fortune” om iemands uitstekende kleding te gebruiken om er mooie woorden op te schrijven of mooie ontwerpen in te graveren.

Dit is de oorsprong van de huidige serre, met zijn nadruk op het gebruik van licht en kleur. Licht is belangrijk voor zowel tuinieren als design. Tegen de 19de eeuw hadden de Engelse ambachtslui geleerd hoe ze fijne lichtkroonluchters, wijnstoppers, kandelaars en andere lichtbenodigdheden moesten vervaardigen. De Edward Hopper Company introduceerde ‘s werelds eerste vulpen.

De voor de randen en de afwerking gebruikte materialen waren van het grootste belang en vergden veel onderhoud. In de Middeleeuwen werd bijna overal vlakglas geproduceerd. Vandaag de dag wordt zeer decoratief vlakglas echter nog steeds begeerd door verzamelaars. Tegen het midden van de 19e eeuw begon de industrie zich toe te leggen op de productie van uitgewerkte tapijten die ontworpen waren om bewonderd te worden door de meester van de verfraaiing en de elegantie van de koningin of de koning.

In het begin van de 20e eeuw waren ook pronkstukken gewild, die over het algemeen van hoogwaardige materialen waren gemaakt. De traditionele korte programma’s maken nog steeds deel uit van veel van de huidige prêt-à-portercollecties, en zijn ook nu nog modieus. Maar ook nieuwe productietechnieken, zoals fleece en pluche, deden hun intrede, waardoor meer gevarieerde en modieuze ontwerpen mogelijk werden.

In 1925 werd de Wilton School of Visual Arts (nu bekend als het Museum of Modern Arts in Brooklyn, NY) gebouwd. In dit jaar werd Tiffany een officiële afdeling van het Smithsonian Institution. In deze tijd maakte hij zijn eerste grote openbare tentoonstelling van glaswerk in zijn Hermitage Museum.

Tiffany was een van de eerste Amerikaanse glasmakers die serieuze erkenning voor zijn werk kreeg. In 1939 werd hij erelid van het Franse glasgilde, als erkenning voor zijn bijdrage aan het vak en voor zijn kennis van zowel de glasblazerskunst als het vakmanschap.

Vroeg Amerikaans glaswerk onderging vele naamsveranderingen tot er uiteindelijk in 1999 een ISO classificatiesysteem werd vastgesteld, nadat het vorige systeem in 1921 was ontwikkeld. De Art Glassware Commission stelde aanvankelijk de huidige norm voor het classificeren van glaswerk, maar vanwege de verscheidenheid aan regionale smaken en stijlen is het nu gestandaardiseerd volgens het internationaal aanvaarde Berthollet-systeem.

De kisten die door de meeste moderne Tiffany musea worden gebruikt zijn gemaakt van speciaal glas, dat gekleurd is met specifieke mineralen, of glas dat behandeld is met chemicaliën om de kleur te versterken. Vergroting en blootstelling aan licht creëren verschillende effecten in het glas, en een aantal kleuren kan worden gemaakt met glas dat specifieke mineralen bevat, of door toevoeging van kleurpigmenten. Fluorescerend glas laat dingen er warmer of koeler uitzien, afhankelijk van hoe sterk het licht is. Een sterkere kleurverzadiging wordt verkregen door opeenvolgende lagen glas met verschillende gradaties toe te voegen. Gebrandschilderd glas heeft een karakteristieke “pareling” of zetting in het glas die wordt veroorzaakt door het licht en die op elke laag een andere textuur en uitstraling veroorzaakt.

Het ISO 9001 Kwaliteitssysteem wordt gebruikt in de commerciële glasproductie om ervoor te zorgen dat speelgoed, juwelen en kunstglas correct en nauwkeurig volgens de instructies worden vervaardigd. De voorwerpen worden geproduceerd met behulp van ISO-geregistreerde laboratoriumfaciliteiten, die ervoor zorgen dat de productie vrij is van technici. Speelgoed en kunstglas voorwerpen die van dit glas zijn gemaakt hebben de potentie om hun oorspronkelijke uiterlijk, kleur en textuur te behouden. Verbeteringen worden toegepast om de kwaliteit van het voorwerp te verbeteren en de originele look en feel van het originele kunstwerk vast te leggen.

CIA Fact Book: United States Department of Commerce Publicatie cr. Titel I: Ensuring Safety and Readiness in the Federal Government Domestic Collection. De vermelde productiedata zijn op de datum van publicatie, 2000 mediaan salaris voor houders van een positie op bachelorniveau per mei 2004 verwachte werkgelegenheid in de industrie en houders van een bachelordiploma bij de federale overheid tegen het mediane salaris van $46.chin uit.